Lid worden?


Wat leuk dat je interesse hebt in onze scoutinggroep! De Ridderhofgroep is een hechte, gezellige en actieve scoutinggroep met veel leden vanaf 5 jaar. De speltakken hebben elke week hun opkomsten, maar daarnaast ook activiteiten zoals het groepsweekend, de oliebollenactie en kamp.  

Hoe ziet een jaarprogramma eruit?

Het scoutingseizoen loopt gelijk aan het schooljaar. Iedere week is er opkomst met uitzondering van de vakanties. Door het gehele jaar worden er ook gezamenlijke activiteiten en acties georganiseerd. Zoals  de Jota, de oliebollen actie en een weekendje met de hele scoutinggroep. De speltakken sluiten het jaar af met een kamp met de hele speltak (met uitzondering van de jongste speltak, de Bevers).

Leeftijden en aanmelden

Bij de scouting hebben we verschillende leeftijdsgroepen, de speltakken. Elke speltak heeft zijn eigen leidingteam en zijn eigen opkomsttijden. Aanmelden kan door een mail te sturen aan de speltak die bij je leeftijd past. De leiding van die speltak zal dan laten weten of er een wachtlijst is of niet. Zodra er plek is mag je eerst drie keer vrijblijvend komen kijken bij de speltak.

De speltakken zijn: De Bevers (5 tot 7 jaar), Welpen (7 tot 11 jaar), Scouts (11 tot 14 jaar), Explorer’s (14 tot 18 jaar) en Stam (18+). Door te klikken op de speltak wordt u doorverwezen naar de juiste pagina.

Contributie

De contributie bedraagt € 149,50 per jaar. (U-pas: 50% korting). Nieuwe leden betalen als eenmalige inschrijvingskosten € 12.

Scouting Nederland